hren

Već kod prvih znakova razvijanja pretilosti, od velike je važnosti preventivno djelovati. Želite li razviti zdravije životne navike, odazovite se na besplatno online savjetovanje!

Pretilost se danas smatra vodećom bolesti suvremene civilizacije. Nastaje kao posljedica nezdravog životnog stila, a osim što otežava svakodnevicu, negativno utječe na organizam u cjelini. Pretilost je kronična bolest koja nastaje prekomjernim nakupljanjem masti u organizmu i povećanjem tjelesne težine. Višak kilograma djeluje i na smanjenje kvalitete života općenito, a podjednako često pojavljuje se u svakoj životnoj dobi. U pubertetu je podjednaka među spolovima, a poslije njega češća u žena nego u muškaraca.

Pretilost skraćuje životni vijek

Pretilost je najčešće posljedica nezdravog životnog stila, naročito prekomjernog unosa hrane te nedovoljne fizičke aktivnosti. Povezana je s različitim bolestima, osobito kardiovaskularnim, dijabetesom tipa 2, poremećajem spavanja, određenih vrsta karcinoma, artritisa i astme. Smatra se i kako pretilost skraćuje čovjekov životni vijek, a moguće ju je spriječiti pravilnom i uravnoteženom prehranom te redovitom fizičkom aktivnošću.

‘Healthy living by IBD’ programi zdravlja

Program mršavljenja dio je jedinstvene ‘Healthy living by IBD’ kolekcije specijalno kreiranih programa zdravog životnog stila. Program je prepoznat po svojoj uspješnosti i dugotrajnim rezultatima. Ovo je moguće zahvaljujući timskom radu stručnjaka koji uključuje psihologa, nutricionistu, liječnike specijaliste, fizioterapeute, kineziologa i medicinsku sestru. Svakom pacijentu kreira se visokostručni program ‘po mjeri’, ovisno o potrebama, mogućnostima i zahtjevima. Inicijalno trajanje programa je od 2 do 3 tjedna, nakon čega se individualno kreira nastavak programa.

Pozivamo vas na savjetovanje

Svi oni koji žele živjeti zdravije i napraviti pozitivnu promjenu u životnim navikama su dobrodošli!

By | 2018-06-05T14:00:39+00:00 April 24th, 2018|Najave|0 Comments