hren
IBD 2019-02-13T15:24:37+00:00
Loading...

MISIJA

ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE

Kada sam zakoračila u svijet psihologije, studirajući u SAD-u, razmišljala sam na koji način mogu po povratku svojoj zajednici, osim pojedincima, pružiti nešto novo i drugačije u kreiranju novih navika i zdravom načinu života.

20 godina sam su-kreator programa mršavljenja i well-being programa u Poliklinici Terme Selce, zajedno sa prim. Vlastom Brozičević, dr.med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije koja je na svojim početcima privatne prakse još 1989. upravo krenula sa programom mršavljenja i novim tehnologijama te mi je ujedno bila glavni mentor.

Moja struka omogućila mi je širi pogled i uvid u probleme pacijenata, njihova očekivanja, strahove te smo stoga program dograđivali i prilagođavali svim dobnim i ciljnim skupinama, od djece i mladih, do osoba starije životne dobi te vrhunskih sportaša.

Kroz ovo kreativno poslovno putovanje, učila sam od iznimnih stručnjaka kako iz Hrvatske tako i iz drugih zemalja, ali najviše od mojih roditelja- prim. Vlastu Brozičević i prim. mr. sc. Ivana Brozičevića, dr. med., specijalista interne medicine i kardiologije i ravnatelja Poliklinike Terme Selce. Puno sam naučila i od bliskih suradnika, ali i tima kojeg, osim mojih roditelja čini i moja sestra Tea Brozičević, dr. med. spec. dermatologije te ortopedi, neurolozi, nutricionisti, kineziolozi, fizioterapeuti, maseri, a sve kako bi boravak svakom našem pacijentu bio potpuno organiziran i ispunjen. To uključuje razne sportske aktivnosti, kulturna događanja, izlete i posjete, degustacije, izložbe, edukativne radionice i slično.

Kao studentica u Americi, volontirala sam na svojoj prvoj Ljetnoj Olimpijadi u Atlanti 1996. godine (bila sam i na Zimskim Olimpijskim igrama u Salt lake City-u 2002., Torinu 2006. te Ljetnoj Olimpijadi u Londonu 2012.), gdje sam stekla izvrsne vještine rada u velikim timovima, s odgovornošću i predanošću za ostvarenje cilja.

Ta vještina pa i to iskustvo, koristi mi svakodnevno u radu s pacijentima. Brižno i temeljito izgrađujem odnos sa svakim pacijentom u potpunom povjerenju i predanosti, a radi postizanja njegovih željenih ciljeva. Nekada to nije bilo niti lako, niti moguće, ali smo kroz tako izgrađen odnos nastavljali unatoč preprekama.

Današnji stil života mijenja navike kako djece, tako i poslovnog čovjeka. Statistike su alarmantne. Vjerujem da će moj doprinos i doprinos mojeg tima pomoći u rješavanju raznih problema svakodnevice s kojim se susreću žene, muškarci, parovi, sportaši, posebice kod povećane tjelesne težine u djece i mladih.

Svoje iskustvo želim ugraditi u nove dugoročne partnerske odnose i tako šireći krugove znanja, iskustva i vještina doprinijeti  rješavanju problema, ne samo u mojoj lokalnoj zajednici, već i šire.

Sve zainteresirane kolege stručnjake, djecu i roditelje, žene, muškarce, poslovne osobe i umirovljenike pozivam da mi se obrate kako bi zajedno riješili barem dio vaših pitanja, problema i zdravstvenih poteškoća.

Loading...

BIOGRAFIJA

mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, prof.

Klinički i sportski psiholog
Voditeljica posebnih programa
Zamjenica ravnatelja
 • Diplomirala kliničku psihologiju na Jacksonville State University i magistrirala na California State Polytechnic Sveučilištu u SAD-u
 • Član stručnog razreda za psihologiju sporta pri Hrvatskoj psihološkoj komori od 2006.- 2014. godine
 • Član Hrvatske udruge sportskih psihologa (HASP) i Odjela za psihologiju sporta (HPD)
 • Niz godina radi kao sportski psiholog u području prevencije i rehabilitacije sportskih ozljeda s posebnim naglaskom na psihološke aspekte ozljeda sportaša
 • Surađuje s brojnim vrhunskim sportašima i sportskim udruženjima
 • U Poliklinici Terme Selce radi u sklopu Centra za psihološko savjetovanje svih dobnih skupina
 • Sudjelovala je kao stručni suradnik na Olimpijskim igrama (4 puta)
 • Voditeljica je i kreatorica specijaliziranih posebnih programa, kao što su ‘Top manager’ programi prilagođeni poslovnim ljudima te „Healthy living by IBD“ program zdravog životnog stila
 • Sudionica je brojnih projekata i edukacija, u sklopu programa Europske banke za obnovu i razvoj naziva ‘Žene u poduzetništvu’
 • Sudionica brojnih domaćih i međunarodnih konferencija i stručnih kongresa
 • Sudionica je velikog broja domaćih i međunarodnih tečajeva i seminara iz područja sportske psihologije, organizacije upravljanja i menadžmenta

Kontakt: [email protected]

ISTRAŽIVANJA

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje oko 80% građana koristi lijekove za smirenje, a stresu su najizlože­niji oni na rukovodećim položajima.

80%

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO/World health Organisati­on- WHO) još je prije 13 godina stres na radnome mjestu proglasila svjetskom epidemijom, a nisu rijetki mediji koji ga proglašavaju ku­gom 21. stoljeća.

Liječnici danas upozoravaju da stres uzrokuje vrlo ozbiljna fizička i psihička oboljenja kao što su između ostalog povišeni krvni tlak, po­višeni kolesterol, aterosklerozu, moždani i srčani udar, anksioznost, depresiju i bolesti štitnjače.

Sveučilište u Londonu nedavno je provelo istraživanje koje je pokazalo da kronični stres povećava opasnost od srčanih bolesti za 68 posto. Istraživanje Europske agencije za sigurnost na radu i zaštitu zdravlja pokazalo je da stres na radnome mjestu pogađa svakog trećeg zaposlenika u Europskoj uniji. Čak 75 do 90 posto svih posjeta liječniku opće prakse povezano je s kroničnim stresom. Prema prikupljenim podacima stresom na poslu u EU obuhvaćeno je 28 posto zaposlenih ili 41,2 milijuna zaposlenih.

68%

Posljedica stresa na poslu je 50-60 posto svih izgubljenih radnih dana, ali i oko 5 milijuna nesreća na poslu. To znači gubitak najma­nje 20 milijardi eura godišnje.

ISKUSTVA KLIJENATA

Vratili ste me u život!
Želim se zahvaliti vašem stručnom timu, na izvanrednom programu mršavljenja! Na prvu ste me osvojili svojim ljubaznim pristupom i profesionalnošću, a zatim samim tretmanima i radom u klinici. Dolazak kod vas mi je jedna od boljih odluka u životu, jer vi ste me vratili u život. Vaša velika prednost je što pružate kompletne usluge liječenja, ne samo debljine. Liječite i dušu!