hren
Loading...
PSIHOLOŠKO SAVJETOVALIŠTE 2018-12-20T16:12:58+00:00

Project Description

Psihološko savjetovanje je proces psihičkog osnaživanja osobe koja se suočava s poteškoćama u svakodnevnom životu te se teško sama nosi s njima. Provodi se s ciljem da osoba koja je zatražila pomoć postupno prevlada probleme i postigne veće životno zadovoljstvo.

Cilj je traženje izlaza.

Kada smo suočeni s problemima, često nam pomaže razgovor s prijateljima, obitelji i drugim bliskim osobama. Međutim, kod određenih poteškoća takav način rješavanja problema nije dovoljan, već je potreban razgovor sa stručnom osobom.

Psihološko savjetovanje kao oblik podrške pri suočavanju s poteškoćama jedan je od načina pristupanja problemu uz pomoć i vođenje od strane stručnjaka.

Psihološko savjetovanje je proces psihičkog osnaživanja osobe koja se suočava s poteškoćama u svakodnevnom životu te se teško sama nosi s njima. Provodi se s ciljem da osoba koja je zatražila pomoć postupno prevlada probleme i postigne veće životno zadovoljstvo. Psihološko savjetovanje je zapravo vrlo slično razgovoru s prijateljem,  ali je razlika u tome što terapeut ima znanje kako vas slušati i što pitati.

Savjetovanje može biti individualno ili grupno, obiteljsko ili u paru, ovisno o problemima.

Područja rada

  • Klinički rad s mladima

  • Problemi u obitelji, bračni problemi

  • Psihosomatski poremećaji

  • Antistres programi

  • Program psihološke pripreme sportaša

  • Program prevencije i liječenja debljine

KONTAKTIRAJTE NAS